Снимка: БГНЕС, архив
fallback

Нарушения при ремонта на АМ "Тракия" между Чирпан и Стара Загора е констатирала проверка на място на председателя на Агенция "Пътна инфраструктура" Апостол Минчев.

Сред тях са влагане на некачествени и несъгласувани от Института за пътища и мостове строителни материали, неизпълнение на техническите указания от страна на строителя, липса на компетентен технически ръководител по асфалтополагане, липса на технически надзор и неудачен проектантски и авторски контрол.

Отговорни за това са фирмата строител, строителният надзор и проектантът, съобщиха от АПИ.

Нередности са открити и при ремонта на участък от АМ "Марица".

При инспекция в района на Свиленград е установено неточно, некачествено и технически неудачно проектантско решение на мост, на който се извършват строителни работи.

В съобщението се посочва, че проектантът на обекта се е държал неуважително, а агенцията като възложител на строително-монтажните работи ще поиска извършването на независима техническа експертиза и ще бъде търсена отговорност от проектанта, включително финансова, както и спиране на авторските права.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

55

Никк

преди 2 години

Нека има проверки, те ще докажат това което вече всички знаем от години - гербави калинки - некомпетентни в работата си, но пък отличници в краденето

54

Te4o

преди 2 години

До 53, това което казваш за работата и грешката е вярно, но това означава ли, че проектанта трябва да се държи като ***? Гледам надолу коментари като комунисти, капиталисти, гербери, радевци, бойковци...Абе бацета кога ще надраснем тия дребнави мисли. Когато има хваната нередност би трябвало да се радваме всички без значение на кого симпатизираме. Мен лично ме радва всяка засечена нередност, защото би било нормално тя да се поправи. Хайде останете си със здраве!

53

Анонимен

преди 2 години

До 59. Посочвам. На Макяте у мин....жата.

fallback