Снимка: БГНЕС
Специализирана полицейска операция за контрол на движението по първокласните, второкласните и третокласните пътища на страната е започнала и ще продължи до 7 юни включително. Това съобщи на брифинг главен инспектор Лъчезар Близнаков от ГД "Национална полиция".
 
Полицаите ще следят за неправилно изпреварване, отнемане на предимство и спазване на скоростните режими.
 
Контролът ще се извършва и на водачите на товарни автомобили. По думите на Близнаков при проверките миналата седмица са били констатирани случаи на водачи, седнали зад волана след употребата на алкохол и наркотици.
 
От началото на годината до момента по пътищата на страната са загинали 150 души. Според анализ на МВР се наблюдава увеличение в броя на загиналите при пътнотранспортни произшествия през май на пътищата от I, II и III клас.

Коментари Напиши коментар

12

Фънки

преди 7 месеца

Тоя КАТ не го ли закриха? Отдавна не съм виждал шефа им по телевизията да обяснява, колко книжки са отнети и колко коли са спрени от движение.

11

Надтя

преди 7 месеца

А мотористите в Пловдив, които не ни оставят да спим по цели нощи, кой ще спре и санкционира? От КАТ мързи ли ги или не им стиска да догонят пикльовците с мотори, състезаващи се по нощите по централните булеварди?

10

Анонимен

преди 7 месеца

Искам да знам кога ще има акция срещу пешеходците, които пресичат където им падне, или пък на червен световар, или просто си ходят по улиците, при празен тротоар (без паркирали коли по него) ей-тъй, щото им е по-удобно.Някой да е чувал скоро за глобен пешеходец?