Снимка: БГНЕС
Трети инцидент почти на едно и също място само в рамките на няколко месеца заради опасен завой. Става дума за козлодуйското село Гложене, където във вторник ТИР влетя в овощна градина. В края на декември отново тежкотоварен камион се вряза в двор на къща и едва не я събори. Миналият месец кола „кацна” върху оградата на същата къща. 
 
Кога ще бъде обезопасен опасния завой?
 
"Катастрофата беше сериозна, разминал се е с автобус и е избегнал удара. Вероятно е загубил контрол и е навлязъл в градината. Не е шофирал с превишена скорост, може би с около 40 км/час. Пътят изхвърля, а и беше мокро", коментира пред Нова тв Владимир Петров, който преди години е пострадал при подобен инцидент.
 
"След първия инцидент говорихме, че е най-добре да има обходен път, защото този е много натоварен. Както и да се обезопаси, трафикът не може да се спре. Сложен е знак, че завоят е опасен. Ако шофьорите не бъдат отговорни, никоя институция не може да помогне", Величка Нейчева – директор дирекция „Хуманитарни дейности” в община Козлодуй.
 
От АПИ са уверили Общината, че ще направят всичко необходимо, което е в техните компетенции. От КАТ заявиха, че могат да предприемат действия, едва след като са ги обсъдили с Пътната агенция.
 
"Съвместно с общината ще набележим конкретни мерки. Щом знаковото пространство и маркировката не помагат, явно трябва да се насочим към нов вид превенция на движението", заяви шефът на Областното пътно управление – Враца.
 
Жителите на селото искат на този злополучен завой да бъдат поставени мантинели или камера за превишена скорост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase