Снимка: БГНЕС
fallback
В Русе общината обмисля методи за обезопасяване на пътен участък, където преди две седмици загинаха абитуриентка и 22-годишният й спътник при тежка катастрофа. Общинската комисия на града излезе с предложения към "Пътната агенция" за промени в сигнализацията и поставяне на мантинела, съобщи Нова тв.
 
На 16 май рано сутринта автомобил, излизащ от завой, се забива в спрял тир. На място загиват двама. По данни на пътната полиция колата е шофирана от момичето. Предполага се, че скоростта е била висока, пътят мокър и хлъзгав и тя не е овладяла автомобила. 
 
Шофьорът на камиона е бил спрял в аварийна лента за почивка и не е бил в нарушение. Тежкият инцидент предизвика съмнение относно това дали участъкът на изхода от Русе в посока София е критичен. Затова общинската комисия по безопасност на движението реши да препоръча на "Пътната агенция" мерки за обезопасяването му.
Oще по темата
 
"Ние предлагаме знак В27 забранено е спирането и престоя, да бъде поставен от двете страни на булеварда от ляво и дясно, там където спират камиони в момента. Еластични мантинели от изхода на бензиностанцията , както между входа и изхода на самата бензиностанция. Допълнителна маркировка -това са успоредни линии с които да се указва върху самото платно за движение, че мястото не е за спиране", заяви зам.-кметът на Русе Димитър Недев. 
 
Предвижда се още да се постави указателна табела за най-близкия паркинг за камионите, след бензиностанцията до която стана инцидентът. Мантинела, според общинските експерти, би попречила навлизането на коли към бензиностанцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Август Траян

преди 2 години

В аварийна лента се спира само при АВАРИЯ на колата, затова е аварийна-"З-н за движение по пътищата", а не за ПОЧИВКА НА ТИРА И ТО БЕЗ ВКЛЮЧЕНИ АВАРИЙНИ СВЕТЛИНИ??? РАЗБРАХТЕ ЛИ ТИРАДЖИИ- ПР*СТИ?? Загинаха две деца....

13

Щирлиц

преди 2 години

Това,че някъде са се претрепали някакви ненооормалници,не означава че трябва да се обезопасява пътния участък.

12

Т.Шак

преди 2 години

Да, легнали полицаи през десет метра по всички булеварди в РусИ ще обезопасят града срещу абитуренти с БМВ-то на тати.Ако не беше в ТИР, тия щяха да се утрепят в стълб, а не дай си боже да бяха взривили близката бензиностанция на Лукойл!

fallback