Снимка: БГНЕС
fallback

Hаплив от румънски туристи след отпадането на ограниченията за влизане в България за тях. Раздвижване се наблюдава предимно по Черноморието.

Oще по темата

Само за часове стотици автомобили от северната ни съседка буквално напълниха алеите на Слънчев бряг. А в няколко от хотелите, румънските гости създадоха в откритите паркове празнична атмосфера, съобщи Нова ТВ.
Според хотелиер, в рамките на четири часа от 300 резервациите са станали над 500.

Някои от тях преминали границата подготвени с бърз антигенен тест, а други само с лични документи. Трети споделиха, че платили излишно PCR тестове още с резервацията на ваканция в България.

Преди няколко дни хотелиерите призоваха правителството за облекчаване на мерките. След като това се случи те благодариха на Министерството на туризма.

Според местни румънците са дошли преди българите. А за да дойдат и останалите чужденци от бизнеса Веселин Налбантов - хотелиер - БХРБ призова да се освободят всички дестинации Молдова, Украйна, Беларус.

Към момента остават строгите мерки за безопасност в затворените пространства в хотелите, а сосбтвениците им ще настояват да се организират мобилни станции за PCR-тестове.

По този начин ще улеснят чуждите туристи по пътя им към дома.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

55

Съюз

преди 2 години

Да са ни добре дошли съседите!Забравен факт е че на времето са искали да правят балканска федерация от България и Румъния... Наистина си приличаме и си пасваме по характери...Но най-много се изкефих на "Закуска Българеаска" (точно така написано на латиница)... т.е. 1:1 Лютеница!!!

54

Анонимен

преди 2 години

Миналата година бяхме на Слънчев бряг и в хотела преобладаваха румънците. Останах с добри впечатления. Приличаме си.

53

Гошо

преди 2 години

До АнонименХайде стига вече сте ревали за тези руснаци !! Вече стана досадно !! Само че когато отида на плажа няма повече да гледам дебели тьотки и пияни до козирката мужици ! На когото му липсват толкова много руснаците да отиде в Пловдив и да цуне альошата по автомата !!

fallback