Снимка: БГНЕС
fallback
Градушка съсипа земеделската продукция в няколко села в общините Сопот и Карлово. Предварителни изчисления показват, че близо 70% от продукцията е унищожена от стихията. Фермери твърдят, че в района не е била изстреляна нито една противоградова ракета, за да бъда спасена продукцията им.
 
"Големи са пораженията. Розовите ни масиви, които са в плододаване, са почти напълно унищожени. Загубите ни са за хиляди левове", заяви в ефира на Нова тв кметът на село Певците Богдан Богданов.
 
Собственици на масиви с розови насаждения се оплакаха, че продукцията им не е застрахована, тъй като годината е слаба. Хората твърдят, че въпреки седемте ракетни площадки за защита от градушки – ракети не са изстрелвани.
 
"Много мощен облак се разви над землищата западно от Сопот. Над района не е изстрелвана и няма как да бъде изстрелвана ракета срещу градушка. Това е отдалечен район, който не попада под нашата защита още със самото създаване на ракетните площадки. Няма как ракетата да донесе реагента над тях – те са извън нашия обсег", заяви директорът на РД "Борба с градушките" Димчо Михалев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 2 години

До анонимен 3, не само това, напоителни системи също бе разграбено и разпродадено

6

House M.D.

преди 2 години

"Собственици на масиви с розови насаждения се оплакаха, че продукцията им не е застрахована, тъй като годината е слаба."Тия собственици говорят пълни гл уп ос ти. Застраховката се прави ПРЕДИ да посееш. Т.е. няма как да знаеш предварително дали годината ще бъде силна или слаба. Просто тези собственици са си спестили парите за застраховки, а сега - олеле.

5

1

преди 2 години

"Това е отдалечен район, който не попада под нашата защита още със самото създаване на ракетните площадки. Няма как ракетата да донесе реагента над тях те са извън нашия обсег", заяви директорът на РД "Борба с градушките" Димчо Михалев."Ами оправете си районирането бе, аматьори. Става въпрос за земеделска земя, все пак.Аман от оправдания.

fallback