Снимка: БГНЕС
fallback

Детски и спортни площадки ще бъдат изградени на мястото на незаконни гаражи в един от най-гъсто населените квартали - "Дружба" в Сливен, съобщиха от общинската администрация.

Дейностите са по проект на за подобряване на градската среда, финансиран по ОП "Региони в растеж" 2014-2020 г. и от националния бюджет.

На мястото на премахнатите незаконни гаражи в района ще бъдат оформени площадки за отдих, четири детски площадки и открита детска сцена. В плана е включена и комбинирана спортна площадка за баскетбол и волейбол, тенис на корт и тренировъчна стена за тенис.

Ще бъдат поставени фитнес уреди на открито и маси за тенис. Предвидено е озеленяване на терена, засаждане на храсти и дървета, както и монтиране на нови паркови стълбове. Извън съществуващите паркинги ще бъдат изградени 146 нови паркинг места. На някои от зоните ще бъдат монтирани камери за видоенаблюдение.

Срокът за изпълнение е 320 календарни дни.

Проектът включва терени в трите големи квартала - "Сини камъни", "Дружба" и "Българка", като н 14 май започна благоустрояването в квартал "Сини камъни". Предстои начало на дейностите и в квартал "Българка".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 2 години

Абе кога ще отворите 1-2 завода да има работа за хората, кметчето марионетка на Танева едно нещо нормално не е направил. ЕДНИ КУХИ проекти с цела лапане и крадене!!!

5

Иван Христов

преди 2 години

А какво стана с МЕЖДУБЛОКОВИТЕ пространства? - През Март месец бяхте писали , че и на МЕЖДУБЛОКОВИТЕ пространства ще се обърне внимание , но явно това е поредната лъжа.

4

От кв. Надежда

преди 2 години

Бате, от жилязо и дърво да са, да им се порадваме и ние

fallback