Снимка: архив, БГНЕС
fallback

За първи път в България е засечен британски вариант на коронавирус с мутация като при бразилския. Това съобщи за БНТ директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев.

Oще по темата

Новият вариант не е по-опасен, но е по-заразен, обясни проф. Кантарджиев.

За момента вариантът е засечен само при възрастен мъж от София, който е боледувал в края на април и е починал, съобщават още от Националния център по заразни и паразитни болести.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Анонимен

преди 2 години

Британците съдават и произвеждат вируси и бактерии чрез компютри, бяха изобретили и пуснали такива бактерии, за да изядат петрола ,който се разля до Северна Америка,но след това бактериите започнаха да унищожават и флората и фауната!Не се бъркайте в природа и това, което природата е създала за милиони години по естествен път, защото винаги става много по-лошо, а не по-добро, когато човека се намеси с разни ГМО и други създадени екпериметални отпадъци !

27

JJIvanov

преди 2 години

Днес прегледах двама съседи ваксинирнаи за втори път с ПФАИЗЕР.След първат аи след втората доза нямат видими отклонения .Ваксините обаче не предпазват от АНО мутанти попаднали вустата и половите органи.Жената имаше ясно чуваеми черникави нано мутанти вустата. Засичат се редовно като вътрешно кухненски мутанти ... Препоръчана профилактика усики,ракия,Прополисова ракия над 48 градуса или гъргара с олио и зехтин сутрин на гладно.Пазете с еот мръсни прибори,чаши,вилици лъжици чинии..

26

до 13

преди 2 години

През април откриха българска мутация на Ковид 19.Установена е при две жени от Северна България. При двете жени с британския вариант на коронавируса - са открили мутация в спайк протеина на шипчето, в началото на който са заменени аминокиселини.

fallback