fallback

Младежи от Силистра се организираха в социалните мрежи и излязоха да почистят брега на река Дунав в района на града.

Боклуците тук са от хора, дошли да си изпият кафето или да се разходят по брега, както и от рибари. Боклуци остават и след като нивото на реката се повиши - при оттеглянето на водата, съобщава Bulgaria ON AIR.

Според младите хора обаче, основните замърсявания, са резултат от ниската екологична култура на хората – с подобни акции те целят промяна на манталитета на хората и отношението им към природата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

У

преди 2 години

Усещам много яд у разни чистофайници, дето били изчистили пред тераса или блок. Яд ги е, че са събирали фасове, а другите ги хвърлят. Ами хвърлят, защото е прието за обичайно, а и не съм чул да има глобен българин в България за хвърлен фас или найлон от кифла. Ние този проблем го решихме с бабите от блока. Чистеше се седмица след седмица, докато не остана нищо в радиус до съседните блокове. Сега ако някъде се хвърли фас, се вижда от метри и все някой го вдига. Хартия се вижда даже и от терасите

14

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен - Тъжно, че някой си решава да се фука и да дава гласност с това, че вложил 2-4-8 часа от времето си да изчисти нещо си.Не е тъжно, а радостно! Не се фукат, а споделят разочарование от масовата липса на домашно възпитание на населението!Много добре правите, че не замръсявате около Вас. Не е важно да го праявите за обществото, важно е да имате съзнание, че го правите за себе си!

13

Анонимен

преди 2 години

Тъжно, че някой си решава да се фука и да дава гласност с това, че вложил 2-4-8 часа от времето си да изчисти нещо си. Постоянно го правя, но гласност няма. Няма за пред кого да се хваля. Правя го за обществото (в което съм и аз самият).

fallback