Снимка: Helpbook

Общ преглед
В днешния обзор на постъпилите сигнали в платформата на Helpbook.info на първо място ще ви запознаем със сигнал за безстопанствени кучета в район „Приморски“, град Варна:

"Искам да сигнализирам за агресивни кучета в кв. "Виница" на площада между улиците "Албатрос" и "Морски звуци" (старата бензиностанция). В двора на въпросната стара и нефункционираща вече бензиностанция се е "заселила" бездомна жена, около която се навъртат 5-6 доста едри кучета. Спускат се и лаят след автомобили и хора. Съвсем близо е ДГ „Иглика“, което прави района допълнително натоварен откъм движение. Надявам се, че бързо ще бъдат взети мерки. Проявяваме разбиране за това, че няма къде да живее, но мястото се използва от нея и вече втори такъв. Миризмата и гледката са потресаващи.

Получихме и сигнал за ужасното състояние на междуселски път. Ето какво пише нашият потребител: "С настоящото алармирам за изключително лошото състояние на пътя Широка лъка - Солища. Пътувам често дотам и поне през последните 5 - 6 години ремонт на пътя не е правен. Същият се почиства от свлекли се скали и камъни (което е прекрасно), но тежките камиони го разбиха много през последните години. Считам, че: 1. Авариен ремонт с цел запълване на най-дълбоките дупки е спешно наложителен. 2. Тъй като денивелацията е сериозна и редица водачи си позволяват да правят слалом (често с тежки машини), също така считам, че е нужно да се постави предупредителна хоризонтална и вертикална маркировка. Районът и в тази част се посещава вече от много хора и така ще се предотвратят произшествия. За жалост от снимкте ми не личат особено добре дълбочината и опсността на ямите. Моля за спешна намеса!"

Неприятна гледка представляват и изпратените снимки от язовир Въча. Огромно количество боклуци като пластмасови бутилки и отпадъци от всякакво естество плават в плътна пелена по повърхността на водата. Молбата е за извършване на проверка и бърза, адекватна реакция за почистване на язовира.

С нетърпение очакваме намесата на отговорните органи за взимане на спешни мерки по поддръжката на зелените площи в столицата. В район „Младост“ около детска градина избуялата трева е с размерите на човешки ръст и е нужно своевременно косене.

Подобно е положението и в район „Сердика“. Неокосена растителност, наличието на кърлежи и бълхи тревожат живущите в квартала.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info!
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар