Снимка: БГНЕС

"Зелените коридори" за ваксинации ще работят и след почивните дни, изчакването за ваксинация е минимално, има и избор на ваксини, показа репортерската ни проверка. Вчера у нас пристигнаха 36 000 дози от ваксината на Модерна, в понеделник идват още 270 хиляди от "Пфайзер".

В София вече няма опашки пред ваксинационните кабинети. Все пак потока от пациенти не спира през целия ден, а хората се радват , че не им се налага да чакат.

Още по темата

След втората доза в "Пирогов" директно ти издават и ваксинационен сертификат, предава БНТ.

В Благоевград вчера работеха три от общо седемте имунизационни пункта. Най-натоварен беше кабинетът, разположен в сградата на Регионалната здравна инспекция, където се ваксинираха около 50 души.

"Който желае идва, правим каквато желае ваксина. Повечето предпочитат РНК ваксините", каза д-р Павлин Янкулски.

Днес в Благоевград ще работят имунизационните кабинети в РЗИ и онкоболницата "Св. Мина", ваксини ще поставят също и в Банско, Разлог и Гоце Делчев.

В Пловдив ва 8 май работеха 4 ваксинационни кабинета, но при много слаб интерес за разлика от първите дни.

"Зелените коридори" в Пловдив продължават и утре в два дежурни кабинета.

Коментари Напиши коментар

9

ДвЕПМ

преди 1 месец

На ваксиниращи и на ваксинирани

8

От пункта Пирогов

преди 1 месец

До 5Заради теб бракувахме останалите 5 дози от ампулата, тъй като се оказа единствен желаещ за целия ден. Ще ти изпратим сметката на посочения адрес - 75 долара. Може да ги заплатиш и онлайн.Честито!

7

Анонимен

преди 1 месец

Без финансов стимул няма да стане. Вучич щом дава 25 евро, да обявят 100 плюс тройка кебапчета и каса бира. Поне да опитат.