fallback

От 19 години Николай изкарва прехраната си като шофьор на автобус по линия 24 в градския транспорт в Русе. Но какво е общото между шофирането и рисуването?

Николай харесва работата си по много причини. "Срещам се с различни хора. Само едно "Добро утро, здравейте", нищо, че не ги познавам, но е удоволствие", категоричен е той.

Въпреки че смяната му започва рано сутрин, винаги успява да намери време след дългия работен ден и за своето хоби – да рисува с пирограф.

"Рисувам откакто се помня, любителски, не съм професионален художник, не съм завършил нищо на тази тема", допълни той пред телевизия Bulgaria ON AIR.

В последните си произведения върху дърво той изобразява исторически личности. Защото освен изкуството, е изкушен и от миналото.  

"Преди 10 години реших да започна да рисувам нашите възрожденци, които трябва да се помнят и така виждате – това е натрупано с времето", коментира още Николай.

Затова сега той е решил да дари творбите си на Общината, за да може да се запазят за поколенията. Има две дъщери и отскоро и внуче. Възпитава и тях в любов към историята.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 2 години

Хора от власта си виновни че Живко от Варна в момента не живее истински добре ! Заради тях са се говорили само лоши неща за Живко от Варна, за да не го искат хора и да няма приятелка ! Да няма семейство и да е все сам, за да е лесен за в бъдеще за убиване или някви маниполации да му правят ! Всъщност чака се родителите му да умрат и след тва той да е гола вода за пред тях !

4

SHEFA

преди 2 години

КАДЪРНИТЕ ХОРА НЕ РАБОТЯТ НА 2-ВЕ МЕСТА-- ХОБИТО ГО ПРЕВРЪЩАТ В ТЯХНА ПРОФЕСИЯ.

3

Нормално

преди 2 години

Леонардо да Винчи, Микеланджело, Гоя, Йеронимус Бош, Пикасо, Владимир Димитров - Майстора, Златьо Бояджиев, Мърквичка, Ненко Балкански и т.н. са едва 0,001 % от всички хванали четката.Повечето "художници" рисуват картини, които само майките им могат да харесат. Та си трябва да имат и работа.

fallback