Снимка: БГНЕС
fallback

Пандемичната година се оказа доста по-натоварена от предишните за директора на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев. Той коментира пред Нова тв "притеснителните" щамове на COVID-19, които върлуват в чужбина:

Тези хора, които се връщат от Гърция, например, да не се събират много и да имат "едно наум", че в тях може да е някой от по-трудните за овладяване варианти.

Oще по темата
В личен план обаче медикът се радва на добра година. Професорът стана дядо. "Това е нещо, което си заслужава да доживееш. Наистина е голяма радост", сподели той.

Проф. Кантарджиев разказа, че неговият баща е искал той да постъпи във военно училище. Предпочел обаче медицината."Татко беше лекар, съпругата ми беше лекарка, а и синът ми стана лекар", добави той относно равносметката за пандемичната година. Той обясни и, че спортът е много важен, особено за младите на въпроса дали ще учи на джудо и внука си. Той обясни, че е привърженик на индивидуалните спортове.

Проф. Кантарджиев обясни, че в момента има и пик на ухапаните от кърлежи. "Който е ухапан от кърлеж в градска среда, две таблетки доксициклин, ако е възрастен. Ако е дете - азитромицин - 10 милиграма на килограм. Взима се еднократно.", предписа специалистът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Хахаба

преди 2 години

*** мустак! Дано не се радваш много на внучето..

27

Ди

преди 2 години

Аз пък ще имам едно наум, че вие тук сигурно изобщо не правите тестове за новите щамове.

26

Анонимен

преди 2 години

Тука некъкви(си) искат да съдят Кантардиев без подкрепата на съвецката армия.

fallback