Снимка: архив, БГНЕС
fallback

До края на лятото ще бъде готов новият пътен възел на АМ „Тракия” в близост до град Стралджа.

Очаква се отклонението да разтовари трафика и да съкрати разстоянието между Бургас и Русе, предаде БНР.

Вече е подписан протоколът между община Стралджа и Агенция "Пътна инфраструктура" за строителството на пътния възел до село Воденичане, съобщи областният управител на Ямбол Димитър Иванов. "Има реалната възможност да започне изграждането на пътния възел до село Воденичане. То е наистина много важно за цялата община Стралджа."

Новото пътно отклонение ще бъде изградено между 298 и 299 километър на магистралата и така ще се съкрати значително пътят от пристанище Бургас към Русе и Дунав мост.

Новата отбивка за магистрала „Тракия“ ще облекчи и трафика в района на пътен възел „Зимница“. Стойността на обекта е над 1 100 000 лева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

До 13

преди 2 години

Ще е удобен ако минаваш през Котленския проход. От Търговище за Бургас. За Русе не, защото от Бургас за Русе се пътува през Ришкия.

12

Васил

преди 2 години

Пътния възел ще обслужва окупационният корпус във военната база "ново село". Ще го построят бързо с български пари по заповед от Вашингтон.

11

Анонимен

преди 2 години

Понеже живеем във Варна, се зачудих как ще подобри пресичането на Стара Планина горният пътен възел? Мисля, мисля, ...засега не измислям. Не знам колко са опитвали да преминат с кола Върбишки проход, но последно там беше страшно обрасъл един участък и е за офроуд, не за кола. ТИР не може да мине оттам, освен да обиколи през Котел. После пак няма логика, защото от Омуртаг до Русе пак няма първокласни пътища. Голяма чуденка са мотивите. То трябва генерално да планира, а не тук ще правим възел, т

fallback