Снимка: БГНЕС
fallback

Намаляват броя на новорегистрираните заразени с коронавирус у нас. Все пак още броят на смъртните случаи е много сериозен. Ситуацията в страната коментира кардиологът проф. Иво Петров.

"Третата вълна на COVID-19 бе най-сериозната от всички. Имахме значително по-тежки случаи с неблагоприятно развитие. Статистиката показва, че започваме да се справяме и тенденцията е относително трайна", отбеляза специалистът пред Нова тв.

Oще по темата

Той добави, че здравните власти имат готовност мерките да се затегнат при нужда.

"Хората трябва да продължат да спазват мерките. Груповият имунитет е работа на епидемиолозите. Ваксинираните все още са малко, но се надявам масовата ваксинация да започне да дава резултати", добавя специалистът.

Според него естественият имунитет не е добро решение. "Той води до съществени загуби. Придобитият чрез ваксинация имунитет остава най-доброто решение. Все повече хора спазват общите мерки и това е добре".

Според професора Израел е добрия пример по въпроса за ваксинацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Плана-ВАКС

преди 3 години

Върти -сучи, пак опира до масовата ваксинация

19

Анонимен

преди 3 години

До лекар инфекционистКак да повярваме, че си лекар с тоя правопис?

18

лекар инфекционист

преди 3 години

Мда...кардио специалист..дава мнение--за моя диагноза,това само у нас го има..работя с ковид 19 ,от самото начало и се чудя как хората търсят реклама и без да имат право ...дават мнениев началото на епидемията ми беше най-тежко --докато усетя протичането и ефекта на различни медикаменти

fallback