Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Ново разхлабване на мерките влиза в сила от днес, съгласно заповед на здравния министър в оставка проф. Костадин Ангелов.

Oще по темата

Ресторанти, барове и кафенета вече няма да са с ограничено работно време до 23 часа. От днес хранителните магазини вече не са задължени да осигуряват "зелен коридор" за пазаруване за възрастните хора от 8:30 до 10:30ч.

В същото време се засилва контролът за влизане у нас за пътуващите от определени страни. От днес се забранява влизането от Индия, Бангладеш, Бразилия и страни от Африка, включително Занзибар. Мярката не важи за българите, за които обаче ще има задължителна 10-дневна карантина.

Всички други лица, които влизат на територията на Република България, независимо от тяхното гражданство и от държавата, от която пристигат, се допускат у нас при представянето на документ за ваксинация, отрицателен PCR тест или бърз антигенен тест за Ковид-19 или документ за преболедуване на вируса.

В случай че не представят документ от изброените по-горе, подлежат на 10-дневна карантина след пристигането си в страната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 2 години

Интересното е, че същите хора, които всеки ден ми обясняват колко велики за ковид мерките, са същите, които години ми обясняваха как нищо не можело да се направи със забрани.

17

Анонимен

преди 2 години

Зор ми е да ходя по барове! Отворете границите!

16

?

преди 2 години

Мерки? Наврете си ги къде слънце не огрява! Фарса свърши!

fallback