Снимка: БГНЕС
fallback

България се прекланя пред подвига и саможертвата на героите от Априлското въстание. 145-годишнината от избухването му ще бъде отбелязана с тържествено честване в град Клисура, където на площад "20-ти април" ще бъде представена възстановка на събитията около въстанието, а слово ще произнесе вицепрезидентът Илияна Йотова.

Годишнината ще бъде отбелязана и в Панагюрище, предава Bulgaria ON AIR.

По традиция на този ден панагюрци от цялата страна се събират в своя град, за да почетат паметта на Априлци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

Анонимен

преди 3 години

Все още сме в месец Април, първи Май е на 14.05!

41

Анонимен

преди 3 години

Не си научил добре историята, колега. През 1913 г. ни нападнаха "съюзниците" - Гърция, Сърбия, Румъния също навлезе в България, а Турция си върна земите по линията Мидия-Енос. През 1915 г. ние нападнахме Гърция, Сърбия, Румъния и тогава части от Императорска Русия като държава от Антантата се биха в Добруджа, а след края на войната румънски части окупираха България почти до София. След договора с Третия Райх пропуснахме немските части да окупират Сърбия и Гърция. А ти говориш само за Русия.

40

Анонимен

преди 3 години

Какви времена бяха до преди един месец! Спомням си: на 2 юни, сетне 6 септември - Деня на Съединението на Княжество България с Източна Румелия, после Деня на обявяване независимостта на България, 18 февруари, 3 март колко зари-проверки се правеха и Цвета Караянчева си изпотроши токовете на обувките да приема почетните караули на БА в Пловдив, Велико Търново, Габрово,Клисура.Покрай нея и Каракачанов приемаше парадите на военни части от ВВС, ВМС, в Долна Митрополия беше и т.н. Беше и бяха дотук!

fallback