fallback
Дистанция и задължително носене на маски - това са противоепидемичните мерките в храмовете за предстоящите празници Цветница и Великден. Допълнителни ограничения засега не се предвиждат. Рилският манастир тази година отново ще позволи на миряните да нощуват в него, но при спазване на правилата.
 
Свещениците казват, че този Великден нормалността в църквите се завръща. 
 
"Ще си го направим празника в цялата пълнота. Лазаровден ще започне тържеството в нормалния си ред. Цветница, Връбица на следващия ден. Миналата година беше забранено да се раздава върба, но тази година ще бъдат раздавани върбови осветени клонки", увери пред Bulgaria ON AIR отец Петър от храм "Въведение Богородично" - Благоевград.
 
В църквата в Благоевград спазването на дистанция и носенето на маски ще е задължително както в храма, така и извън него при струпване на хора. 
 
"Също ние, свещениците, когато видим такова нещо, просто апелираме хората да спазват съответната дистанция и разстояние между тях. Наистина живеем в едно особено време и отговорността за здравето на всеки един от нас, особено на ближния, който е до нас, е и наша отговорност", категоричен е отец Петър.
 
В Рилския манастир също са готови за празниците. В обителта хора без маски няма да бъдат допускани, а иконите и храмът ще се дезинфекцират периодично. Този Великден нощувките в храма ще бъдат позволени.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

ковидар

преди 3 години

Това не е никаква "нормалност"...а изтънчена гавра с вярващите. Да застанеш пред лицето на Спасителя с "намордник.."..все едно Му казваш..."абе вярвам...ама нека си сложа маска че...знае ли се...". дистанция-мистанция..все ще го изтърпим,,ама после....мммм на софрата...яденье..пиенье....и гел кефим гел..... Затова...нито скоро ще свърши "пандемията"...нито скоро ще излезем от "дупката".

11

ааа не бе

преди 3 години

За още по-''нормално'', може и с каска!

10

Човекът

преди 3 години

ЕКШЪН ЖЕКСЪН ЩЕ Е ПО ПРАЗНИЦИТЕ НА ВЕЛИК ДЕН

fallback