Снимка: Кадър, Нова тв
fallback

Собственици на частен имот във Варна са поставили бариера, с която ограничават достъпа на живеещите в района. Имотът се появява преди 9 месеца в междублоково пространство, но от няколко дни бариерата, която на практика загражда цялата улица, е спусната и заключена с катинар.

Хората  там са притеснени от факта, че нямат достъп с автомобил до домовете си и според тях тази бариера възпрепятства и ползването на синята зона в района. Според Общината обаче синята зона не е засегната.

Живеещите в кооперациите многократно са подавали сигнали и жалби до Общината, но до този момент отговорите, които са получавали, са, че текат проверки по случая.

"Бариерата се появи в края на миналото лято. Притеснява ни, защото достъпът до домовете ни е прекратен. Нямаме право да преминаваме, а това е и опасно. Не могат да минават дори линейки или коли на пожарната. Няма никакво друго място за преминаване", разказва пред Нова тв Галина Тодорова.

Тя добавя, че преди дни е паркирала автомобила си при вдигната бариера. Колата остава заключена за часове. Нужна е била и намесата на МВР.

От Общината казват, че не са издавали разрешение за тази бариера. Синята зона не била възпрепятствана. А от местната управа не могат да решат спор от частен характер.

Главният въпрос на хората към обществото е как тези собственици са си купили земята и са поставили в конфликт живеещите в района.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

истина е

преди 3 години

Защото тиквата плаща на всички да го ласкаят ,я който казва истината -яде дървото!!!!

19

Читател

преди 3 години

Парадоксите у нас,не приключват,напротив! Пет часа златно телевизионно време от телевизията на народа БНТ,се издухват за едно кухо,мижаво предаване "Последният печели",с "водещ" един уважаван естраден певец Орлин Горанов,който явно не ходи по участие,но си поддържа високия стандарт на живот с изобилните повторения на споменатото тв-предаване.Това явление,се набива в очите на българите,които гледат и виждат.Тъжно е,когато програмните директори боравят с времето в медията,както те преценят.

18

Tonita-7

преди 3 години

Къде е това? Центъра,квартали? Или просто някъде си, И вие незнаете!:)

fallback