Снимка: Facebook

Незаконните ромски къщи в кв. "Партизана" в Стамболийски трябва да бъдат съборени в 14-дневен срок. Ако притежателите им не го направят сами, ще ги бутне общинската фирма БКС. Това ще се случи в началото на следващата седмица, съобщи кметът Георги Мараджиев, цитиран от „24 часа“.

По думите му има напрежение в квартала и то идвало от обитателите на незаконните постройки, които обиждали съседите си, крадат, хвърлят камъни по минувачите.

Мараджиев обяснява, че ромите не били от Стамболийски, а от Димитровградско, откъдето са си тръгнали заради същите проблеми, които в момента създават в "Партизана".

Още през 2019 г. кметът е издал заповед и е стартирала процедура по събарянето на въпросните незаконни
постройки. Въпреки личните срещи на Мараджиев и началника на полицията Ангел Керпиев с ромите и уверението им, че ще спрат да създават напрежение в квартала промяна няма и те продължават да тормозят комшиите си.

"Идва моментът, когато напрежението не може вече да продължава и трябва да потушим искрата, преди да е станал пожарът и да се случи непоправимото. Готов съм на най-крутите мерки. Законите трябва да се спазват от всички", подчертава Мараджиев.

Той предупреждава, че ще приложи цялата сила на закона, защото хора, които не уважават съгражданите си и не могат да се интегрират, нямат място в квартала и в града, и ще трябва да си потърсят друго убежище.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase