Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Очаква се тази година българите да похарчат над 80 милиона лева по великденските празници. Това е в пъти по-малко в сравнение с предходни години, въпреки завишените цени на повечето стоки. А независимо от Ковид пандемията – мнозина признават, че ще пътуват през празничните дни.

Въпреки поскъпването на много стоки и продукти, Надежда ще сложи на великденската трапезата само храни – родно производство, предава Bulgaria ON AIR.

"Не мога да си затворя очите и да взема нещо, защото е по-евтино. Държа много да е наше производство", коментира Надежда Аржентин.

В сравнение с миналата година - цените на млечните продукти остават същите. Агнешкото месо обаче поскъпна рязко. В момента килограмът върви средно по 17 лв.

"12, 13 лева беше агнешкото. Сега е, в най-големия магазин наблизо е 24 лева кг., а на друга фирма е 16,50 лв", сподели Александър Кузманов.

Тази година Силвия ще посрещне празниците в България. От години тя е болногледач в чужбина, но заради Ковид ограниченията тази пролет ще посрещне Великден у дома.

"Не зная как вървят цените. Да, има малко завишение от това, което аз си го спомням, но не миналата, а по-миналата година. Но когато човек има желание, няма никакъв проблем, ще се намери начин, за да се почете този празник", каза Силвия Секуловска.

Пекарните обаче очакват слаб оборот.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Брех.9

преди 3 години

Каква ежегодна изненада, а...

17

Анонимен

преди 3 години

А пък тук в баш европата цените са 50 процента надолу. Но тук няма мутри които да вдигат цените за празниците. Тук правят точно обратното за празници всички цени нодолу само при вас нагоре. Да ви имам държавата сеяндурска. И вие се имате за европейци ли. Ега ти Африканците.

16

Търсете

преди 3 години

Българското агне.

fallback