Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Масово анулиране на резервации на румънски туристи по Северното Черноморие.

Отворени хотели, но празни. Срещаме се с Атанас Карагеоргиев, който и тази пролет очакваше първите румънски туристи. За втора поредна година обаче те липсват. Няма и ясни правила за влизане на чуждестранните гости у нас.   

"Имаше много резервации, но тази сутрин управителката ми каза, че абсолютно всичко е отменено", заяви  пред Bulgaria ON AIR хотелиерът Атанас Карагеоргиев.
Oще по темата


От бранша искат спешни мерки за спасяване на туристическия сезон, една от които е отпадане на PCR–теста за чужденците или замяната му с антигенен.

От туристическия бранш съобщават за масови откази на резервациите от румънски фирми за Великденските празници и отмяна на полетите. Причината са точно неясните правила. Друг фактор е оскъдната маркетингова кампания на ключови за България пазари.

"За да се случи това, министърът да отиде до Румъния да подаде сигнал, гръмко и ясно да каже: Ние сме готови да посрещнем гостите, ето какво предлагаме", заяви председателят на Варненска туристическа камара Илин Димитров.

От бранша настояват и за масова ваксинация в сферата на туризма. Това лято заетите ще са не повече от 130 хиляди. Традиционно пазарите, с които България работи, са Румъния, Германия, Великобритания и Израел.

Ако се договорят зелени коридори, надежда за спасяването на летния туристически сезон има. Иначе липсата на перспектива ще повлече вълна от фалити до края на годината.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

44

муньо

преди 3 години

Боли на..я за тия кожудери да фалират, ще си ходим в Гърция и Турция

43

Анонимен

преди 3 години

Да така е очаквано е. Нали всички искаха да се вдигнат мерките в България . Ревяха нямали пари да отваряли . Ето отвориха вдигнаха се бройките много станахме лилава зона . Никой не иска да дойде сега . Фалити за хотелите сами си го докараха това . Но по добре да фалират да се разкара това измекярско управление в туризма .

42

Анонимен

преди 3 години

Смърдящия чалгясал българин мутра нямал да има клиенти хаха

fallback