Снимка: БГНЕС
fallback
В Перник е започното поредното бързо производство за неспазване на въведена задължителна карантина, съобщи  Монитор.
 
На гишетата в сектор "Български документи за самоличност" е отишла 63-годишна ена от Перник с намерение да смени личните си документи. Направена проверка установила, че тя е поставена под задължителна карантина от РЗИ. 
 
"По случая е образувано досъдебно производство по чл. 355, ал. 2 от Наказателния кодекс. Законът предвижда лишаване от свобода до 5 години и глоба от 10 до 50 хиляди лева", предупредиха от полицията.
 
В рамките на две седмици са установени десетки нарушители. Всички са били разкрити при подаване на заявления за смяна на личните документи. 
 
Сред смелчаците решили да нарушат карантината е бил и 40-годишен радомирец, който решил да отиде до избирателната секция, за да гласува. Не малка част от нарушителите вече се сдобиха и с наказания, като най-честите са пробация или глоба.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

систематата -смотана

преди 3 години

И аз бях така в изборния ден. През Март изкарахме вируса в къщи, после бъркаха ми в носа, пак ми бъркаха и казаха ОК си. Обаче на 31ви се наложи си да направя ПСР и излезе положителен. Преди изборите ми се обадиха от РЗИ, че със задна дата 5 дена назад съм карантиниран, защото съм дал +тест. Добре че не отидох сутринта, защото хем щях да съм в карантина, хем да съм гласувал и хоооп-пробация и глобата. Сега на практика съм във втора карантина, т.е. ще направя към месец

11

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 10Срока на изтичащите документи е удължен с 6 месеца.

10

Анонимен

преди 3 години

Последният абзац - човекът е отишъл да гласува, а го посрещат с пробация или глоба. Хайде сега гласувайте!

fallback