Снимка: Димитър Кьосемарлиев
fallback

Днес е последният ден за предизборната агитация преди изборния ден в неделя, когато българите ще избират народни представители. От полунощ започва денят за размисъл преди гласуването, в който политическата агитацията е забранена.

В полунощ на 2 април влиза в сила и забраната за огласяване под каквато и да е форма на резултати от допитвания до общественото мнение. В това число влизат и публикуването от медии и социологически агенции на т.нар. екзит пол чрез профили в социалните мрежи като Фейсбук, Туитър, Вайбър, Ютуб или Инстаграм.

До 24 часа преди изборния ден Секционните избирателни комисии (СИК) трябва да получат машините за гласуване и всички други изборни книжа и материали, необходими за машинното гласуване.

В надпреварата за народни представители се включват 6895 кандидати, издигнати от 30 партии и коалиции, има и независими кандидати.

Общият брой на избирателите е 6 732 316 души.

11 983 са секциите за вота, в 9 398 от тях ще може да се гласува машинно. Подвижните секции за хора с увреждания са 409. Ще се разкрият и секции в Ковид отделенията в болниците в страната.

465 са секциите в чужбина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

баба мара

преди 3 години

аз съм за минчо христов номер 20

24

До 23 ... с разум

преди 3 години

Няма такива. Няма партия, която да е доказала, че се справя с кризата.Има партии, които доказаха, че не могат да се справят нито с управлението на държавата като цяло, нито с епидемията и всички ги знаят - ГЕРБ, ВМРО и НФСБ. За тези три партии никой човек, който мисли за България няма да гласува. За тях ще галсуват онези с чекмеджетата пълнени на наш гръб и платените им избиратели от маалите.

23

Анонимен

преди 3 години

Най-голямото зло са мутрите. Ясно е, че всеки нормален човек ще гласува против мутрите, т.е. за партия, която ще влезе в парламента и ще свали мутрите от власт.

fallback