Снимка: Bulgaria ON AIR

Страхът от COVID е голям, особено при по-възрастната част на населението. Гласуването и отиването до урната не е по-опасно от отиването в магазина, призовавам хората да гласуват. В малките населени места избирателната активност ще е вероятно рекордно ниска. Това каза за "Денят ON AIR" кандидат-депутатът от ВМРО Александър Сабанов.

По думите му хората не трябва да се лъжат по фалшивите обещания на псевдопатриоти.

"Икономическата криза тепърва ще започне, много хора са закъсали финансово и със здравето си. Ваксинацията и доставката на ваксини са две различни неща. Имаме това налично в момента и фактори, които не зависят толкова от правителството", посочи той за Bulgaria ON AIR.

Според Сабанов има липсата на кадри, медицинският персонал не е защитен, те също боледуват и няма толкова наличен персонал в някои болници.

"Много пъти се налага да се дават двойни смени в лечебните заведения. Като човек, преболедувал тежко Ковид-19, твърдя, че е по-важно да запазим здравето си. В ума на хората не са само заведенията, повярвайте ми, не е правилно сега да отваряме. Трябва да се запазят мерките каквито бяха. Трябва дискусия с браншовете, с медицинските лица, при които натискът е най-голям", коментира събеседникът.

От думите му стана ясно, че каквото и правителство да се формира, то трябва да има стабилност.

"Трябват хора, които да мислят една крачка напред", подчерта Александър Сабанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase