Снимка: БГНЕС
fallback

Опасният билборд в Благоевград е отстранен. Кметът на града призова гражданите да сигнализират за нередности, целта е да се запази животът на децата.

Инж. Румен Томов днес даде кратък брифинг по повод инцидента от сряда с 12-годишно дете, което с тротинетка се удари в билборд на тротоара в кв. Старо Струмско. Пострадалото дете, без опасност за живота, бе транспортирано снощи за „Пирогов“.
Oще по темата


„Табелата стои повече от 10 години, свързана е с европейски проект. Защо не е отстранена досега, не мога да ви кажа, но ние взехме мерки. Тази сутрин беше отстранена цялата табела. Пуснал съм заповед за проверка по целия град, ако има такива съоръжения, да бъдат също отстранени“, каза кметът Томов, цитиран от БГНЕС.

Той допълни, че умолява гражданите, когато видят такива според тях нередни неща, да сигнализират в общината, защото при проверката може да има пропуски.

„Целта е да предпазим децата и хората. Съжалявам за момчето. Днес се чухме с майка му, добре е. До този момент не е подаван сигнал, но чувам, че през годините са се случвали инциденти. При нас за година и половина, няма подаден сигнал“, категоричен бе кметът на Благоевград.

Според него най-лесно е да се създаде звено към общината или МВР. Но ако гражданите не съдействат за подобни проблеми, колкото и служители да се назначат, винаги е възможно да стане инцидент.

„Имаме становище на прокуратурата да обходим всички ел. стълбове. Ще вземем всички мерки да запазим живота и здравето на хората“, завърши кметът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

123

преди 3 години

Случвало се докато си вървя по тротоара или в парка и в мен да се блъсне някой със скейтборд или колело. Та значи и аз съм била неправилно сложена там.

6

malart

преди 3 години

Изгледах клипа. Стърчат си малко основите на билборда. И докога така?

5

malart

преди 3 години

Като е отстранен, железата и те ли до асфалта? Или стърчат 10-ина сантиметра да се спъне някой и да се пребие

fallback