fallback
 
Пътят край Своге между селата Свидня и село Искрец е в ужасно състояние. Търпението на хората вече е изчерпано и те излязоха на протест.
 
"Откакто започна ремонтът преди половин година, всичко е разкопано и няма никакви действия. Всички хора са се събрали, за да изкажат тяхното недоволство. Изпращахме жалби към АПИ и към Общината", каза една от протестиращите в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Един мъж сподели, че по пътя се пътува дълго и трудно.
 
"Никога не сме има толкова голям проблем, както сега се създаде този участък от Бучин проход до Своге. Това е работа, която се вижда. Пътят е в окаяно състояние", посочи друг живущ в с. Искрец.
 
Междувременно в селото пристигна и техника.
 
"От петък започнахме да работим по-усилено, като през зимния сезон бяхме спрели работата по обекта. Фирмата изпълнител трябваше да поддържа трасето да е проходимо. Изпълняваме инвестиционната програма на АПИ. Ремонтът включва във всички съоръжения по трасето, които са 12. Зам.-кметът на Своге преди една година постави въпроса за състоянието на пътя", обясни директорът на ОПУ-София - АПИ Румен Сачански.
 
Жена от селото отправи въпрос защо, след като се знае каква ще бъде зимната обстановка, ремонтът е започнал чак октомври месец.
 
"Пускали сме сигнали до АПИ. На всички ни е ясно, че не е лесно да се извърши този ремонт, но имаше неща, които може да се избегнат", коментира кметът на село Искрец Радослав Янчев.
 
Хората са категорични, че пътят никога не е бил в такова състояние.
 
"Направи ми впечатление, че се прави стабилизиране на основата. Минавала съм и преди по този път. Трябва да се поработи за допълнително почистване на храстите. Хората имат право да са недоволни, че пътят е оставен в такова състояние и то при зимни условия, но трябва да се има предвид, че един такъв ремонт продължава дълго време", каза Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики.
 
Тя изрази надежда, че до лятото ще има добра настилка отгоре. А от АПИ допълниха, че по пътя няма регистрирани свлачища.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 3 години

Кошмарен път, огромни кратери един до друг!....Къде е оня с жипката?!

3

Боко

преди 3 години

*2016 г. - 864 лв. средна брутна месечна заплата в обществения сектор 2020 г. - 1625 лв. средна брутна месечна заплата в обществения сектор и 1465 лв.в частния*2016 г. - 660 лв. минимална учителска заплата 2020 лв. - 1260 лв. минимална стартова заплата*2016 г. - 420 лв. минимална заплата 2021 г. - 650 лв. минимална заплата*2017 г. - 161 лв. минимална пенсия 2021 г. - 300 + 50 лв. минимална пенсия* Безработица на 20-годишно дъно през 2019 г. *С 3,9 млрд. евро износът на стоки и услуги превишава вноса през 2019 г.*С 1 млрд. евро износът на селско

2

ДДРОнег

преди 3 години

Мда, щом е селото е близо до София, протестите са забелязвани и имат успех ...Я вижте ремонта на пътя Русе-Кубрат, какви недомислици има !

fallback