Снимка: Pixabay
fallback

Излекуван от COVID-19 пациент вече близо половин година не може да бъде изписан от болницата. 58-годишният бездомник заема място за истински нуждаещите се пациенти. 

"Сестри, санитари си го обгрижват, от каквото има нужда - храна, вода, всичко си му даваме, той просто си живее тук", каза пред bTV Цветелина Григорова, лекар в отделението. 
 
По думите й мъжът няма къде да отиде и затова не могат да го изпишат. 
 
"Той просто е на легло за един нуждаещ се COVID болен пациент, даже цяла стая заема", добави лекарката. 
 
В стаята му няма как да бъдат настанени други болни, тъй като има риск пак да се зарази. 
 
"Създава проблем със заемането на място, на легло, от което може да се възползва някой нуждаещ се, тоест той блокира легло. Това би създало проблем за нас при една поверка, защото ние не можем да докажем какво е основанието този човек да бъде тука", обясни Юлия Андреева, говорител на УМБАЛ-Бургас. 
 
В болницата вече 8 отделения са трансформирани в COVID зони. 
 
Бездомникът е посочил в кои домове иска да бъде настанен, но в тях няма места. 
 
"Отново колегите ще посетят лицето, за да му предложат други такива домове, къдет оби могъл да бъде настанен, ако той заяви желание", обясни Алина Конкьова, директор Социално подпомагане. 
 
Домът за настаняване трябва да предлага медицински грижи, тъй като мъжът не може да се обслужва сам. От болницата се надяват някъде да се освободи място и бездомникът да изяви желание да отиде там. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 3 години

Ама защо се съобразявате с неговите желания? Настанявайте го в някои дом и това е. Досега на улицата можеше да се оправя сам и сега изведнъж неможе. Тия номера другаде.

20

До 19 от 18

преди 3 години

Сега съм на 54 и бачкам за да си плащамсметките,яденето и пиенето ида си отгледам децата. Предполагам,че след 4 години ще продължавам да бачкам. Няма да се оплаква,че съм зле и да лежа по цял ден.

19

Анонимен

преди 3 години

С цялото ми уважение, че човекът няма къде да живее, но баща ми, също на 58 год го изписаха с положителен тест, защото нямаше легла. Поне изчакаха да може да диша без допълнителен кислород, но сигурно ще се възстановява поне месец-два без наблюдение.

fallback