Снимка: Bulgaria ON AIR

Млад лекар във Видинската болница връща надеждата за нормален живот на десетки хора с прекаран инсулт. След като остана затворено близо година заради липса на кадри, днес отделението по неврология отново работи, благодарение на д-р Ангел Благоев.

"Не можех нито крака си, нито ръката си да вдигна, а сега я вдигам, благодарение на доктора и бързите мерки, които взима се чувствам супер", споделя една от 4-те пациентки, възстановили се след прекаран инсулт.

"Един от моментите, в които съм имал най-голямо удовлетворение, когато успях да помогна на едно младо момиче на 22 години, което бе направило инсулт. Тя беше в много тежко състояние и тя се оправи благодарение на това лечение. И когато видиш подобно нещо, чувстваш удовлетворение и това усещане не може да го изпита всеки и не може да го купиш с пари", казва д-р Ангел Благоев - завеждащ отделението по неврология в МБАЛ "Света Петка" - Видин.

"Хората имат право. В района, в който живеем в северозападния регион, населението е застаряващо. И тези хора трябва да има къде да се лекуват", смята младият лекар.

Засега доктор Благоев работи с няколко медицински сестри в отделението, но се надява скоро още негови млади колеги да го последват.

"Чували сме, че се прави такова лечение, но тук никога не е правено и доста от хората, които можеха да бъдат спасени, загиваха", сподели Анушка Илиева - медицинска сестра в отделението по неврология.

Д-р Благоев решава да специализира неврология, след като негови роднини получават инсулт, но нямат късмета на пациентите на младия лекар.

"Това мен ме амбицира и мотивира да се уча от колеги, за да го правя това нещо, защото мисля, че ние имаме задължение към нашите родители", допълва медикът пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase