Снимка: БГНЕС
fallback

Прокуратурата повдигна обвинение срещу 33-годишен мъж, който стрелял по композицията, движеща се по маршрута Своге-София.

Инцидентът станал на 22 март. От първи перон, в района на ЖП гарата на Своге, бил произведен изстрел по отпътуващия бърз влак. Това довело до принудително спиране на влаковата композиция. Свидетели на инцидента станали множество лица, намиращи се във влака и на гарата, съобщиха от прокуратурата.

Извършителят на деянието прибрал гилзата от изстреляния патрон и, тичайки, напуснал местопрестъплението. Било е установено, че това е 33-годишният К.А.

Мъжът е бил задържан от полицейските служители на адреса си. Той заявил, че с действията си желаел да респектира пътуващо във влака лице. Оръжието, с което е стрелял, е газов пистолет, който той разглобил след като се прибрал у дома.

Към настоящия момент е изяснено, че по време на стрелбата мъжът е бил под влияние на употребено голямо количество бира и водка, таблетки „Клонарекс“ (лекарство за лечение на епилепсия) и метадон.

Предстои изготвяне на комплексна психиатрична и психологическа експертиза, с оглед преценка на психическото му състояние.

Мъжът е осъждан през 2016 г. за хулиганство, като му било наложено наказание „пробация“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Случаен минувач

преди 3 години

Няма по-страшно нещо от пиян ц. Такива веднъж ми скочиха, че бяха и трима, само това, че се появиха и други хора, ме спаси. А този е бил не само пиян, но и дрогиран!

15

Teo

преди 3 години

Този ако продължава така ще си замине цирозен или може би инфарктен или инсултен след предозиране с поредната доза мизерия. Абе, момче! Спри се преди да си отишъл прибързано при свети Петър. То всички ще идем там, но за къде си се разбързал! Колко мозък трябва да имаш да стреляш по влак с газов пистолет за да респектираш някого вътре! Добре, че не е имало някой отвътре с боен да те изпревари. Че няма и да те лежи с добри адвокати!

14

Щерю

преди 3 години

- Ех, Боже, *** до *** в тая родна татковина...

fallback