Снимка: БГНЕС

Прокуратурата повдигна обвинение срещу 33-годишен мъж, който стрелял по композицията, движеща се по маршрута Своге-София.

Инцидентът станал на 22 март. От първи перон, в района на ЖП гарата на Своге, бил произведен изстрел по отпътуващия бърз влак. Това довело до принудително спиране на влаковата композиция. Свидетели на инцидента станали множество лица, намиращи се във влака и на гарата, съобщиха от прокуратурата.

Извършителят на деянието прибрал гилзата от изстреляния патрон и, тичайки, напуснал местопрестъплението. Било е установено, че това е 33-годишният К.А.

Мъжът е бил задържан от полицейските служители на адреса си. Той заявил, че с действията си желаел да респектира пътуващо във влака лице. Оръжието, с което е стрелял, е газов пистолет, който той разглобил след като се прибрал у дома.

Към настоящия момент е изяснено, че по време на стрелбата мъжът е бил под влияние на употребено голямо количество бира и водка, таблетки „Клонарекс“ (лекарство за лечение на епилепсия) и метадон.

Предстои изготвяне на комплексна психиатрична и психологическа експертиза, с оглед преценка на психическото му състояние.

Мъжът е осъждан през 2016 г. за хулиганство, като му било наложено наказание „пробация“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase