Снимка: БГНЕС
fallback
Без опашки и без напрежение стартира отново имунизацията срещу COVID-19 във ваксинационните пунктове в Пловдив. Те са общо 14 на брой, а количествата на ваксини на АстраЗенека. Здравните заведения алармират обаче, че се изчерпват леглата в COVID отделенията в областта. Болниците в Асеновград и Карлово нямат вече свободни легла.
 
В Общинския имунизационен център в Пловдив ваксинирането тази сутрин започна 15 минути преди старта на работното време при специално създаден ред. С предимство от 8 до 10 часа се обслужват тези, които не са се записали в електронния регистър, а на регистратурата на поликлиниката.
 
В Общинския имунизационен център са били ваксинирани 80 душиу, същият брой са се записали и за днес. Ваксината, която се поставя е само тази на  AstraZeneca.
 
"От утре работа възобновяват и двата мобилни кабинета", заяви пред Нова тв д-р Валентина Костуркова- управител на ДКЦ II- Пловдив.
 
В Пловдив вече се обсъжда вариант двете общински болници в града да разкрият допълнително 50 легла в COVIDотделенията си, заради недостига им на фона на увеличения брой на новите случаи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

МНЕНИЕ

преди 3 години

Лошото е че имаме само два избора (като в САЩ ) - или да прекараш Ковид , или да се ваксинираш . И двата крият рискове - всеки си има глава на раменете и в един момент прави Избор . За Астра Зенека - ЛИЧНО МОЕ МНЕНИЕ - Май ще се окаже истинската ваксина - усеща се .

11

Зозо

преди 3 години

На белязаните с червената петолъчка, сърп и чук ваксина им не требе :))))))))))))))))

10

Анонимен

преди 3 години

И принуждаваше всички, малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби, да им бъде сложен белег на десницата или на челата им, за да не може никой да купува или да продава освен онзи, който носи за белег името на звяра или числото на неговото име (Откр. 13:16, 17).

fallback