Снимка: БГНЕС
Без опашки и без напрежение стартира отново имунизацията срещу COVID-19 във ваксинационните пунктове в Пловдив. Те са общо 14 на брой, а количествата на ваксини на АстраЗенека. Здравните заведения алармират обаче, че се изчерпват леглата в COVID отделенията в областта. Болниците в Асеновград и Карлово нямат вече свободни легла.
 
В Общинския имунизационен център в Пловдив ваксинирането тази сутрин започна 15 минути преди старта на работното време при специално създаден ред. С предимство от 8 до 10 часа се обслужват тези, които не са се записали в електронния регистър, а на регистратурата на поликлиниката.
 
В Общинския имунизационен център са били ваксинирани 80 душиу, същият брой са се записали и за днес. Ваксината, която се поставя е само тази на  AstraZeneca.
 
"От утре работа възобновяват и двата мобилни кабинета", заяви пред Нова тв д-р Валентина Костуркова- управител на ДКЦ II- Пловдив.
 
В Пловдив вече се обсъжда вариант двете общински болници в града да разкрият допълнително 50 легла в COVIDотделенията си, заради недостига им на фона на увеличения брой на новите случаи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase