Снимка: Pixabay
Две самоубийства разтърсиха региона на Пловдив още в първия ден от седмицата. Млад мъж от Калофер се застреля с незаконно оръжие в дома си, а възрастен от Песнопой увисна на въжето на тавана в къщата си, съобщи  Монитор. 
 
63-годишният мъж от село Песнопой прекарал 4 дни на тавана в къщата. Преди да бъде открит, трупът му бил нахапан от плъхове. Липсата на мъжа от няколко дни в селото била забелязана. Кметицата на Песнопой поискала съдействие от полицията. Тя обяснила, че жителят на селото не е бил виждан поне от 4-5 дни. 
 
Мъжът живеел сам и то доста бедно.Полицаите от Хисаря се отзовали на сигнала и проверили къщата. На първия етаж не открили нищо подозрително. Решили да огледат и таванското помещение. В тавана можело да се влезе само през капандура от покрива. Полицаите успели да влязат и в таванското помещение видели, че мъжът се е обесил.
 
Няколко часа след това 32-годишна жена от Калофер подала сигнал на телефон 112 и съобщила, че е открила безжизненото тяло на съпруга си. Намерила го в дома им в града прострелян в дясното слепоочие. 
 
Според нея трагедията е станала вечерта на 22 март. Полицаите от Карлово установили, че мъжът се е застрелял с незаконен пистолет. Униформените иззели от мястото пълнител с патрони. 
 
По двата случая са образувани досъдебни производства, а причините за трагедиите се изясняват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase