Снимка: БГНЕС
Кадри с полицейско насилие над задържания се появиха след разигралата се гонка и стрелба в центъра на Казанлък. Полицията реагира светкавично и отстрани униформените, заснети на видеото. По-късно през деня обаче граждани се събраха в подкрепа на полицаите.
 
Тази сутрин пред полицейското управление в града също се събраха хора в подкрепа и на шофьора, и на униформените, замесени в случая. 
 
"Мъжът е управлявал автомобила в градската част на населеното място изключително рисково. Безспорно е, че след задържането му, действията на служителите на реда са неприемливи, и затова срещу тях е образувано дисциплинарно производство за тежко нарушение на служебната дисциплина и докато то трае те ще бъдат отстранени от длъжност", заяви пред Нова тв главен инспектор Христо Петров.
Още по темата
 
На протеста тази сутрин присъстваше и Христо - братът на задържания шофьор, който се обяви срещу полицейското насилие, упражнено срещу него. 
 
"Не мисля, че е нормално да се упражнява подобно насилие. За това, че брат ми е виновен – няма спор и не подкрепям извършеното от него, но не трябваше да се държат така с него", посочи той.
 
На протеста хора заявиха категорична подкрепа към полицаите, които по думите им са действали с единствената цел да спасят човешки животи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase