Снимка: БГНЕС
fallback
Бракониери нападнаха с нож горски служители край Разлог. Единият от служителите е пострадал. Нападателите са познати на полицията заради многобройните си нарушения в гората. Горските служители настояват за по-строги мерки и контрол, за да могат да вършат по-лесно работата си.
 
Георги Николов и Борис Пупнев спират джип за проверка, в който откриват незаконна дървесина. Служителите поискват превозен билет. Прави им впечатление, че дървесината е и без контролна марка.
 
"Започнаха обиди и заплахи, че ще ни утрепят и заколят. Единият изкара от джипа си мачете и тръгна заплашително към нас. Той ми го опря в гърлото. В опит да се защитя го избутах, в следствие на което имам наранявания по ръцете", сподели пред Нова тв Георги Николов.
Oще по темата
 
Бракониерите са системни нарушители. Нападенията над горски служители в района за последните години са 5, твърди началникът им Костадин Лечков. Сред най-фрапиращите случаи е нападение с моторен трион.
 
"Спешно трябва да се предприемат действия по промяна на законодателството. Като на тези хора трябва да им се делегират права,сходни на служителите на МВР, и всяко нападение над тях да се счита като нападение срещу държавен служител", призова той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

54

БАЧКАТОР

преди 3 години

Нападенията над горски служители станаха стотици из цялата страна. Правителството нехае за служителите си. Уважаеми горски ,изобщо не се стягайте за служба. Щом държавата не ви защитава живота ,зарязвайте гората.

53

sofeto

преди 3 години

Българинот е крал по рождение, краде и днес и за вбъдеще(ДНК)!!!

52

Анонимен

преди 3 години

До ДА-А КРАЛ ЛИ СИ ПО ТОШОВО ВРЕМЕ ?

fallback