Снимка: БГНЕС
fallback

В Дуранкулашкото езеро са открити и иззети 30 броя винтери за ловене на раци, съобщават от пресцентъра на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури.

Нарушението е установено след подаден сигнал на телефон 112 от граждани, че във водите са поставени мрежи. При проверката екип от служители на отдел "Рибарство и контрол" - Добрич, и на "Горска стража" е установил винтерите в работно положение с улов от два килограма раци.

Уредите са иззети, а раците са върнати обратно в езерото. Контрольорите са съставили протокол срещу неизвестен нарушител.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 3 години

..."с улов от два килограма раци"2 кг ли са открили? Те са разбили жестоко престъпление!Някой може ли да изчисли колко риба е умряла от изхвърлянето на 60клуци в реките? Или пак контролния орган си е свършил работата - драпане на мЪдeтe.

5

ПорЦелан

преди 3 години

Аз не съм виждал жив инспектор на ИРА! Затова пък като отида на река Вит минават 20 човека с мрежи, хвърчила и какво ли не и се тръшкат че няма риба! Какъв е смисъла да си купуваш риболовен билет?

4

Он, Трънчанино

преди 3 години

Трети, в риболовните билети е описано, освен раци и жаби да ловиш има лимит. Първият е без коментар, типичен екземпляр за нашите географски ширини. Сега малко по същество, понеже личи че всечки сте лаици - ако искате да помогнете в опазването на водната фауна у нас, инсталирайте си приложението "български риболовец", ако видите нередности там може да повадате конкретни сигнали до ИАРА, само си включвате локацията и снимате, идват до 30мин обикновено. За любознателните има за четене ...

fallback