Снимка: БГНЕС
fallback
Близо 80 сантиметра сняг натрупа във високопланинските села от община "Родопи", съобщава "Монитор".
 
Снежната покривка създава проблем единствено към село Лилково. Тежка техника е успяла да пробие близо 6-километровата отсечка още вчера. Обилният снеговалеж, който не спира вече второ денонощие, отново е затърупал пътя.
 
"Всеки момент очаквам техника на агенция "Пътна инфраструктура" да започне разчиостване на пътя за селото. В селото има ток, вода, телевизия. Няма бедстващи", уведоми кметският наместник на Лилково Румен Димитров. Той е поискал съдействие от кмета на общината Павел Михайлов и заместник-кмета Владимир Маринов за почистване и на вътрешните улици в селото.
Oще по темата
"Две коли са затрупани на участък от около 700 метра, а хората трябва да се прибират към областния град. Затова общинското ръководство обеща, че ще изпрати техника от съседното Ситово, за да разчисти улиците", коментира Димитров.
 
В останалите села от община "Родопи" обстановката е спокойна. Пътищата са проходими при зимни условия. Снегопочистващата техника продължава да работи. Главните пътища са почистени почти до асфалт, информираха от фирмата, ангажирана с почистване на общинските пътища.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Вер Верени

преди 3 години

До ГробокопачНай-много, ти да се затъкнеш. И цял ден да лаеш от нужника няма да излезеш.

7

Гробокопач

преди 3 години

На некои хора много им зява устана. та нека сега им са затъкне гръцмулят!

6

Анонимен

преди 3 години

Те ти снежен локдаун!

fallback