Снимка: БГНЕС
fallback

Пътната полиция продължава акцията си по засилен контрол за използването на обезопасителни системи за деца в автомобилите. Глобата за нарушение е 50 лева.

От МВР заявиха, че превозването на деца в автомобилите без столчета и колани е сред най-често срещаните нарушения на пътя.

"Над 1500 водача сме глобили, това са водачи, които същевременно са и родители, те са си позволили да не обезопасят своите деца при качването им в автомобила. Това е едно безотговорно поведение от тяхна страна. Апелираме към тях да бъдат по-отговорни", коментира пред БНР Николай Крушарски от Пътна полиция.

От вътрешното министерство са категорични, че глобата в случая не е най важният момент. Превенцията на подобен вид нарушения също има своето значение.

"Глобата е 50 лева, като на самия водач се отнемат и контролни точки. Тук е важно да кажем, че трябва наистина да бъдем отговорни към нас и пътниците в самия автомобил", обясни още Крушарски.

Акцията продължава. Тя е по линия на RoadPol - европейската мрежа на Пътна полиция.


    
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

Анонимна

преди 3 години

Преди години сме нямали и малко от днешните удобства, човечеството се развива. Преди това онова... Пълни глупости, нито е имало такова движение, нито колите са били толкова мощни. Ревете за хубав живот и развит, а когато се изисква нещо от вас Ревете. Дано не го научите по лошия начин. При евентуален удар ако детето не е в стол излети извън колата, нне казвам че ако е в стол нищо не може да му стане но е в пъти по защитено. Има видеа как тестват такива столчета, по гледайте малко.

37

Анонимен

преди 3 години

Валка, ако си обърнал внимание , въздушната възглавница на пътника може да се вкл/изкл точно за подобни случаи. Не знам как е в Бг, но в Испания дори да имаш втори ред седялки, може да се сложи бебето до теб- стига да покриваш някой изисквания.

36

У

преди 3 години

За мен най-м а л оумни са някой бащи, които слагат малки деца 3-до 6-7 г-ни в скута си и им дават да се държат за волана(уж че и те карат) и да дюдюткат по пътя от градината до в къщи. Ако ги нацели някой в този момент....не ми се мисли. Така може да се кара на полигон, но да караш вътрешно-квартално и редом с други коли! А и надали са хванали някого въобще откакто има КАТ.

fallback