Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Малолетни и непълнолетни в Пловдив не могат да посещават търговски центрове и заведения без придружител. Мярката е за периода от 15-26 март.

Въведените на територията на област Пловдив допълнителни противоепидемични мерки включват още преустановяването за този период на присъствените учебни занятия за ученици от пети до дванадесети клас. За посочения срок учениците следва да преминат към обучение от разстояние в електронна среда.

Щабът препоръчва на Община Пловдив и на всички Общини-възложители да увеличат броя на автобусите от масовия градски транспорт, съответно - от междуградския обществен транспорт, в пиковите часове и/или да осигурят по-големи автобуси с цел създаване на условия за спазване на дистанция между пътниците.

Управителите на хранителни и нехранителни супер и хипермаркети следва да създадат организация за спазване на действащите противоепидемични мерки, в това число осигуряване на дистанция и контрол на броя на клиентите в съответния обект. Препоръчва се на хранителните и нехранителните супер/хипермаркети/магазини да въведат удължено работно време за разреждане на клиентопотока в съответния обект.

Провеждането на културни и развлекателни мероприятия в театри, музеи и галерии се допуска при използване до 30% от общия им капацитет, спазване на физическа дистанция от 1,5 м и задължително поставяне на защитна маска за лице за еднократна или многократна употреба.

Допускат се посещенията в кината при използване на 30% от общия им капацитет (места) при спазване на физическа дистанция от най-малко 1,5 м между лицата и носене на защитни маски за лице за еднократна или многократна употреба.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase