Снимка: БГНЕС
fallback
Две жени са в болница след сблъсък на жп релсите край Пловдив. Инцидентът стана на прелеза в село Скутаре. Двете жени в автомобила са настанени с тежки наранявания в болница в Пловдив.
 
От лечебното заведение съобщиха, че лекарите се борят за живота на по-възрастната жена. Тя е настанена в интензивно отделение на апаратно дишане с тежка черепно-мозъчна травма.
 
"Това, което се е случило, е неправилно преминаване на железопътния прелез. Жената е преминала при задействана звукова и светлинна сигнализация и свалени бариери. Машинистът е подавал сигнал, но въпреки всичко автомобилът е преминал", обясни пред Нова тв директорът на НКЖИ - Пловдив инж. Георги Вардев. 
 
Той посочи, че има много подобни случаи, при които водачите бързат да преминат преди влака, при задействана сигнализация.
Oще по темата
 
"Има тенденция от професионални шофьори на тежкотоварни камиони, които също не спазват подобни правила", добави Вардев.
 
Статистика показва, че скоро на прелеза в Скутаре не се е случвал подобен инцидент. При други подобни съоръжения, стопанисвани от НКЖИ, обаче те са постоянно, разкри директорът на НКЖИ - Пловдив.
 
Кметът на Скутаре Стоян Добрев посочи, че от разговор с хората, свидетели на инцидента, е станало ясно, че заледени прозорци на ударения автомобил са били причината за сблъсъка.
 
От БДЖ обясниха, че според разказ на машиниста, жената е карала наравно с локомотива и се е опитала да мине преди него.
 
"Тя не е идвала успоредно. Тя идва от северната страна и пресича прелеза. Влакът обаче идва от източната и удря колата отстрани", поясни Добре.
 
Инж. Вардев обясни, че прелезът ще бъде премахнат. На неговото място ще се изгради надлез и пасарелка. Това трябва да стане до края на 2023 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Брех

преди 3 години

То бива бива лъжи ама чак пък толкова. И до там как е карала със заледени прозорци ? Кой знае колко км е минала преди това. Хем в тотално нарушение , хем готови с лъжите. В репортажите по тв сред вещите, останали от автомобила имаше рзбяърляни листовки. Д не се окаже, че тепърва е трябвало да се яви и на шоф изпит.

19

Анонимен

преди 3 години

По-скоро заледени мозъци.

18

Анонимен

преди 3 години

Абе друго си е да се усвоят едни пари за надлез и пасарелка.Що не ги вземат като данъци от местните бекове? Нали са много отворени да "заобикалят" за по-бързо?

fallback