Снимка: БГНЕС
fallback
Областният кризисен щаб в Пловдив издаде забрана за силна музика в заведенията. Разрешено е да се пуска до 80 децибела като фон. Целта на мярката е да се избегне превръщането на заведенията в дискотеки и партита, съобщи в. Монитор.
 
Болничните заведения в Пловдив и областта ще продължат с плановия прием на пациенти, но свижданията се забраняват. 
 
Всички 20 болници в Пловдив и областта са с по две сгради. Това позволява да се разделя потокът и да няма смесване на болни, коментира областният управител Дани Каназирева.
 
От понеделник ще бъде върнат броят легла от ноември, които са предназначени за пациенти с COVID - 1159 терапевтични и 103 за интензивни грижи.
Oще по темата
 
Най-големите притеснения на областния щаб са за интензивното лечение и затова 99 от въпросните 1159 легла във всички болници ще бъвдат само за спешна помощ, а останалите 1050 ще са за свободен ход.
 
"Заведенията трябва да работят с хора, които отиват да се хранят, а не да се забавляват", допълни д-р Сийка Димчева от РЗИ.
 
"Решението да не се спира плановият прием е разумно към момента. Трябва адекватно да помогнем на хора, които имат нужда. Когато числото на забелелите надхвърли определена цифра, ще се спре", заяви шефът на УМБАЛ "Св. Георги" проф. Карен Джамбазов. 
 
"Заболеваемостта в момента е 270 на 100 000 души, което е един от аргументите да се запази плановия прием в болниците", уточни д-р Димчева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 3 години

Тиквени мерки,родени от Тиквени глави! От Умни по Умни!

15

ДДРОнег

преди 3 години

Е, че то и 80dB са си бая силен звук

14

Хаха

преди 3 години

Кака Сийка май пак пийка ракийка. Не трябва да се забавлявате!!! Забранено е! Хау!

fallback