Снимка: БГНЕС
fallback

Жителите на две села в Разградско - Йонково и Малко Йонково започват кампания за набиране на средства, с които да купят асфалт за ремонт на пътя Разград-Исперих, съобщава БНТ.

Пътят е доста натоварен, въпреки че е третокласен.

Кметовете на двете села разказаха, че пътят не е ремонтиран основно от 15 години. От 10 години пък няма табели и маркировка. Сигнали са подавани, но по думите им никой не им обръща внимание.

Допълниха, че акцията им е с надежда да бъдат чути от Агенция "Пътна инфраструктура".

В същото време от 40 години жителите на шуменското село Енево чакат да се асфалтират улиците им. Повече от пътищата са в ужасно състояние с бегли следи от каменна настилка. Други са отъпкани добре, но с дупки, а при дъжд стават кални реки.

В селото само 2-3 улици са с асфалт. "Улиците не са ремонтирани от 50 години най-малко. Има извършвани частични ремонти по изкърпване на дупки по централната улица през годините. Имаме една улица, която беше ремонтирана основно преди 2 години. Тя е 640 метра, но е едва 5-10 % от всички улици", каза кметът на село Енево Антон Борисов.

Най-дългата улица в селото също никога не е виждала асфалт. Хората негодуват, че плащат данъци, а лев не се връща при тях. Газят кал и прескачат дупки, за да стигнат до някоя от асфалтираните улици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 3 години

Защото вероятно кметчето е от дпс)доганя що така не обръщаш внимание на вашите гласоподаватели )

6

Койчо

преди 3 години

Защото кмета не се е обадил на чекмеджан за това събират

5

Анонимен

преди 3 години

ГЕРП: "Работа,работа,работа !"Да , ама не всякаква и не навсякъде !Некои неща , като чекмеджета например , са с приоритет !

fallback