Снимка: БГНЕС
fallback

В Плевенска област две села днес ще избират кмет на втори тур. В село Славовица, община Долна Митрополия, на балотажа се състезават Галя Игнатова и Георги Георгиев. В село Стежарово, община Левски, в надпреварата участват Диан Димитров и Пепа Костова, съобщава БНР.

След заболяване на един от членовете цялата комисия в село Славовица от първия тур е сменена. Йорданка Илиева, председател на ОИК Долна Митрополия, поясни:
 
"Взети са всички мерки, даже имаме подмяна на членовете на комисията, защото се оказа, че в предходната комисия – която беше на първи тур, имаме болен член, така че цялата комисия днес подменена. Няма изявено желание за гласуване от хора под карантина".
 
Няма нарушения и в село Стежерово в деня за размисъл. Надя Георгиева, председател на Общинската избирателна комисия в Левски, обясни:
 
"На втори тур се явяват Пепа Костова и Диан Димитров. Ще се спазват всички противоепидемични мерки. Няма хора, които са под карантина и да са подали заявление, че искат да гласуват".
 
В смолянската община Баните днес също се провежда втори тур на частични местни избори за кмет.
 
При рекордно висока избирателна активност от над 72% на първия тур в Баните не успяха да изберат кмет. Днес на балотаж са Павлин Белчев и Ферад Емин.
 
2600 имащите право на глас 3599 избиратели са дали своя вот на първия тур. Днес по списък те са с един по-малко, обясни Пенчо Токучев от Общинската избирателна комисия:
 
"В този период, има една жена, лека ѝ пръст, която вече не е между живите, затова списъкът е с един човек по-малко. На този етап жалби нямаме. Всичко тече нормално".
 
За днешния балотаж са взети всички противоепидемични мерки. На секционните избирателни комисии, паралелно с изборните книжа, отново бяха раздадени материали за дезинфекция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Амонимем 7

преди 3 години

В баните? А в тоалетните?

fallback