Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

 И при други пандемии от вируси, които се продават по въздушно-капков път се наблюдава вълнообразно протичане, обясни пред БНТ доц. д-р Нина Янчева, ръководител на отделението по придобита имунна недостатъчност в Инфекциозната болница.

Oще по темата

По думите й е трябвало да се ускори процесът на ваксинация при стриктни мерки. Тя даде за пример Израел, където над 90% от хората над 60-годишна възраст вече са ваксинирани.

Янчева призова приоритетно да бъдат ваксинирани хората над 60 години, тъй като са най-уязвими от COVID-19.

Всички одобрени ваксини предпазват от тежко протичане на инфекцията, от хоспитализация, увери доц. д-р Янчева. Тя разясни основните разлики между векторните и РНК ваксините.

Разпространението на един респираторен вирус подтиска разпространението на друг, също така предприетите мерки - маски и дистанция, оказват влияние. Така доц. д-р Нина Янчева обясни, че не се говори за грипен вирус в момента. Липсват и случаите на варицела в сравнение с други сезони, каза още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 3 години

Тук се ваксинира с предимство герберската администрация

11

българин

преди 3 години

До Експерименти ЯСНО ТУКА ПИШАТ САМО *** СРЕЩУ ВАКСИНАТА ,А СА ВАКСИНИРАНИ ПОНЕ С ЧЕТИРИ ВАКСИНИ , НО КОЙТО Е ГЛУПАВ ТО Е ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ

10

Анонимен

преди 3 години

Който иска, той се ваксинира. И куче да се нареди пред пункта и него ще ваксинирате, че иначе какво ще ги правите толкова милиони ваксини?

fallback