Снимка: БГНЕС
fallback
Жители на благоевградското село Зелен дол събират подписка против изграждането на Спасителен център за бездомни кучета, съобщава bTV. 
 
Сиракът Бойко Гренцке вече е закупил 2 декара земя и приютът скоро ще бъде готов. 
 
Изоставян два пъти в живота си - от родители и осиновители, мечтата на Бойко е да помага на бездомните животни. Прави го вече 18 години.
 
"Мотивира ме това, че съм изоставен от американско семейство, както и от бългаското си семейство и пораствайки по домове за сираци, животът не ми е минал леко. Учителите ни научиха да правим добро и благодарение на тях станах човек и реих да помагам на бездомни кучета, защото реших, че каузата си заслужава", сподели Бойко. 
 
Мястото на сградата се намира между благоевградските села Логодаж и Селище. В нея ще има място за 50 животни, за които ще се търсят осиновители от цяла Европа. 
 
Бойко е сигурен, че неговата дейност ще бъде в полза и на хората, и на животните. По план животните ще бъдат настанени в центъра до няколко седмици.
 
Жители на село Логодаж обаче не са съгласни в близост до домовете им да има приют за кучета. Те са изпратили възражение до кмета и до председателя на общинския съвет. Според тях кучетата ще се разхождат в селото и се страхуват за децата си. Щяло да има неприятна миризма и мърсотия заради тях. 
 
Хората имат готовност дори да затворят пътя, ако исканията им не бъдат изпълнени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Вейхайвей

преди 3 години

До ДДРОнегКато си ходил тъй много по селата направи ли ти впечатление че именно по селата масово се изхвърлят животни, най-вече кучета и котки. Правят го както от съседните села, така и т.нар. граждани. Има вече повече кучета и котки, отколкото овце и кози. Ние също се грижим за няколко такива кучета. Сутрин и вечер се хранят. Дори прибрахме кучето на един ***, който реши, че вече не му трябва.

9

ДДРОнег

преди 3 години

До до 2И на село съм бил, даже много съм бил !!!И ей сега в събота пак ще ходя !!!И в кучешки приют съм бил, че осинових куче от улицата !!!Относно селата и селските къщи : Повярвеай, че има и много чисти селски къщи, вече не е като едно време !!! Има къщи, къдетогледат само някое куче или котка, нямат селскостопански животни и не мирише !!!

8

Вейхайвей

преди 3 години

До до 2Предполагам си ходил на село преди 15-20 години, когато имаше животни. Сега вече не е така. Даже и да има барабонки не мирише на обор. Недей да лъжеш. Сигурно в града мирише по-хубаво, особено като минеш покрай препълнени контейнери. Пък за изпаренията от МПС-тата да не говорим. Успех на Бойко, пък разни п.......и да си гледат работата. И аз всеки ден обирам кучешки ....... по улицата. Не ме е срам да го правя.

fallback