Снимка: БГНЕС
Общопрактикуващи лекари в Пловдив връщат пациенти заради липса на ваксини. Хората в ДКЦ 1 в града под тепетата са изненадани от спирането на имунизацията.
 
"От снощи се гърми по всички медии, че личните лекари,което е най-правилното, ще извършват ваксинациите. Идваме на място – няма", сподели един от чакащите за имунизация.
 
"Честно казано не мога да ви отговоря защо няма ваксини. За пореден път се говори едно, а се върши друго. Общопрактикуващите лекари сме като някакви топки, разкарвани между различните институции", сподели пред Нова ТВ д-р Александър Калайджиев.
Още по темата
 
Той казва, че преди един месец личните лекари са получили разпореждане да изготвят списъци с желаещи за ваксинация. "При положение, че съм дал бройката за желаещите и имах уговорен ден и час, в който да отида да си взема медикаментите, се оказа, че те са били раздадени предишния ден", посочи той.
 
"Заявил съм три флакона за 30 души за нашата практика, в която сме трима лекари. Всеки от нас да ваксинира по 10 души е съвсем нормално, защото на всеки един пациент трябва да се обърне внимание", заяви медикът.
 
От РЗИ-то в Пловдив признаха, че знаят за проблема, но обясниха, че са раздадени над 3 хиляди ваксини на личните лекари още в неделя и към този момент ваксини няма. 
 
Нова пратка с медикаментите се очаква да пристигне в края на седмицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase