Снимка: БГНЕС
fallback
От днес засилват контрола за спазване на правилата за движение по пътищата. Катаджиите ще следят по различни направления в цялата страна. Особено голямо полицейско присъствие ще има по пътищата към зимните ни курорти Боровец, Банско и Пампорово, където през почивните дни се очаква да има засилен трафик. Това съобщи главен инспектор Лъчезар Близнаков от Пътна полиция, цитиран от в. Монитор.
 
Мобилни екипи ще шофират заедно с потоците от коли и ще следят за скорост, неправилни маневри и изпреварване. Близнаков предупреди, че поради високите температурни амплитуди се създава опасност от падащи камъни и призова водачите да бъдат внимателни. Рано тази сутрин е подаден сигнал за подобен случай на територията на Смолян. Пътищата в момента са почистени и няма бедстващи.
 
Ще се осъществява контрол и в малките населени места, където е регистирано завишение на пътнотранспортния травматизъм. От "Пътна полиция" обаче не разкриха кои са те.
 
Продължават и проверките на товарни автомобили поради засиления трафик. За изминалата акция по линия на ROADPOL общо 9407 товарни автомобила са били проверени. Били са установени 3478 нарушения. 148 от тях са свързани с техническа неизправност, като в 10 от случаите са констатирани опасни такива и са наложени принудителни мерки, като не е допуснато движението на камионите. Установени са 10 случая на употреба на алкохол от водачите, а 1 шофьор на тежкотоварен автомобил е карал под въздействието на наркотици.
 
Един водач пък е бил арестуван за предлагане на подкуп на полицаите. Катаджиите са установили и три камиона, които нелегално са превозвали хора.
 
По време на акцията са проверени 1648 автобуса, като са установени 281 нарушения, като повечето от тях са незначителни, обясни гл. инсп. Близнаков. Само в един случай е установена употребата на алкохол от автобусен водач

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

хейлHitler

преди 3 години

И кво сега ще ме следят цивилни лай*ояди как взимам завоя така ли? Щото досега не е било така :Д ама сега какво ще имат право да ме догонят с баничарката и да ме спрат докато не са под пагон така ли? Искам снимков материал ако ще е така, а нямате право да ме снимате без мое съгласие. Духайте супата ще си карам както искам ако искам и на тротоара ще карам нали си е за мен хахахаха 666666666660000клуциииииииииииииииииии

32

ББ

преди 3 години

За дупки по пътя, липса или изтрита маркировка, скрити знаци в короните на дърветата, не осветени пешеходни пътеки ще следят ли?

31

НигогаВечеГробЧума

преди 3 години

Боже, какви ли други простотии могат да измислят ?Дай на Простака власт и ела гледай цирк!

fallback