Очакват се резултатите от проверката, която беше направена за спазване на противоепидемичните мерки в заведение край Сандански, където полицаи са празнували. 
 
Един от участниците в купона е качил клип от празненството в социалните мрежи, уточнява Bulgaria ON AIR. Областната дирекция на МВР в Благоевград започна спешна проверка. 
 
За случая е уведомен директорът на Регионална здравна инспекция в Благоевград. Компанията празнувала в заведение в Попина лъка, което се намира на 10 км над Сандански.
 
Част от компанията са били и полицейски служители. По случая започна проверка както на МВР, така и на Регионалната здравнa инспекция. Първоначалната проверка на РЗИ е установила, че нарушение няма, тъй като заведението не е работило в деня на проверката.

"Вчера на обяд направихме съвместна проверка, която установи, че заведението не работи към момента. На видеоклипа в социалните мрежи се виждат 10 или повече души, които танцуват в заведение. Трябва да се установи кога е заснет клипът и къде точно. Ако е частно парти и не е в обект за обществено предназначение, няма проблем до 15 души. Нарушението тук идва от това, че купонът е в такова заведение", обясни началникът на РЗИ д-р Калоян Калоянов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase