Снимка: Helpbook

Общ преглед
Все по-често в платформата Helpbook.info постъпват сигнали от различни градове на страната за изоставени от години, стари коли, които заемат паркоместа.

Получихме сигнал от район „Панчарево“, където от години преседява превозно средство. Нашият потребител описва проблема по следния начин: „От две години има паркиран боклук пред номер 13 на ул. „Хан Аспарух“ в село Герман, който пречи на домуващите на улицата и преминаващите данъкоплатци с МПС. Боклукът няма номера и двигател. КМЕТИЦАТА НА СЕЛОТО ЗНАЕ ЗА ПОСТАВЕНИЯ БОКЛУК ОТ ПЪРВИЯ ДЕН И НЕ ПРЕДПРИЕ НИКАКВИ ДЕЙСТВИЯ. АКО АЗ СЪМ ОТГОВОРНИК ЗА НЕЯ ЩЯХ ДА Я УВОЛНЯ ДИСЦИПЛИНАРНО. Моля, институциите да се заемат с проблема и да отстранят боклука от улицата“.

Подобен проблем забелязваме и в район „Изгрев“. Паркиран автомобил без регистрационни номера заема паркомясто вече няколко години пред жилищен блок в квартала. Молбата е да се предприемат мерки за извозването му, тъй като и без това паркирането в района след 18:30 часа е невъзможно, се твърди в оплакването.

Не по-различно е положението в Русе, откъдето получаваме десетки сигнали по същия въпрос. Изпратиха ни снимки на няколко автомобила, зарязани незнайно от кога пред жилищен блок на квартална улица. Проблемът с паркирането в града не е от вчера, но напоследък ескалира със страшна сила.

След влошаване на метеорологичните условия и буйните ветрове през последните дни в платформата получихме сигнали за опасности, които дебнат минувачи и автомобили. Летящи ламарини, изкоренени дървета и счупени прозорци нанасят щети из цялата страна. Наш потребител ни изпрати снимка от кръстовището на „Христо Смирненски“ и „Владислав Варненчик“, в близост до Мол Варна, където е забелязана масивна опасна пътна табела с изгнил среден стълб, която се клати много силно и би могла всеки момент да падне и да убие човек, според автора на сигнала.

В случай, че забележите около мястото, където живеете или преминавате нередности от всякакъв характер, можете да подадете сигнал в платформата на Helpbook.info. Ще е отполза да направите снимки и да отбележете точното местоположение или района на нарушението. Не се колебайте да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар